Politica de confidentialitate / Termeni si Conditii

Politica de confidentialitate / Termeni si Conditii 2019-02-12T15:29:39+02:00

Politica de Confidențialitate

Confidențialitatea datelor dumneavoastră cu caracter personal reprezintă o preocupare importantă pentru noi, SunFish.ro.

Politica de confidențialitate are rolul de a informa utilizatorul site-ului SunFish.ro cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și modul în care se realizează aceasta.

Site-ul SunFish.ro colectează, stochează și utilizează  date cu caracter personal in acord cu Regulamentul ( UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 Aprilie 2016, privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date( GDPR), și cu această politică de confidențialitate.

Politica de confidențialitate, împreună cu termenii și condițiile de pe site stabilesc modul în care datele cu caracter personal vor fi utilizate și stocate.

Informații generale

SunFish.ro este un site administrat de către:

SC SUNFISH SRL

Adresa în jud Cluj, Cluj-Napoca, str Georges Clemenceau nr 4

J12/821/2009

CUI 25402968

Pentru modificări legate de cont, cum ar fi ștergerea, reactivarea sau modificarea informațiilor contului te rugăm să ne contactezi la [email protected] .

Definiții

utilizator– orice persoană care accesează site-ul nostru;

date cu caracter personal – orice informații referitoare la o persoană fizică identificată sau identificabilă; o persoană este identificabilă atunci când aceasta poate fi identificată, direct sau indirect, în mod particular prin referire la un număr de identificare ori la unul sau la mai mulți factori specifici identității sale fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale;

prelucrarea datelor cu caracter personal – orice operațiune sau set de operațiuni care se efectuează asupra datelor cu caracter personal, prin mijloace automate sau neautomate, cum ar fi colectarea, înregistrarea, organizarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvăluirea către terți prin transmitere, diseminare sau în orice alt mod, alăturarea ori combinarea, blocarea, ștergerea sau distrugerea;

stocarea – păstrarea pe orice fel de suport a datelor cu caracter personal culese;

terț – orice persoană fizică sau juridică, de drept privat ori de drept public, inclusiv autoritățile publice, instituțiile și structurile teritoriale ale acestora, alta decât persoana vizată, operatorul sau persoana împuternicită sau persoanele care, sub autoritatea directă a operatorului sau a persoanei împuternicite, sunt autorizate să prelucreze date;

destinatar – orice persoană fizică sau juridică, de drept privat ori de drept public, inclusiv autoritățile publice, instituțiile și structurile teritoriale ale acestora, căreia îi sunt dezvăluite date, indiferent dacă este sau nu terț; autoritățile publice cărora li se comunica date în cadrul unei competențe speciale de anchetă nu vor fi considerate destinatari;

date anonime – date care, datorită originii sau modalității specifice de prelucrare, nu pot fi asociate cu o persoană identificată sau identificabilă;

date statistice – date care au fost obținute ca urmare a prelucrării de către operator a datelor cu caracter personal dar care nu pot fi folosite la identificarea unei persoane și sunt folosite exclusiv pentru scopuri statistice și/sau de informare, promovare.

Datele colectate și utilizarea acestora

Utilizarea site-ului SunFish.ro implică și utilizarea de date cu caracter personal. Prin utilizarea acestuia sunteți de acord cu utilizarea și colectarea de date cu caracter personal după cum urmează.

  1. Pentru fiecare utilizator al site-ului SunFish.ro se vor colecta date personale de cookie, conform politicilor de cookie, pentru a asigura o funcționare optimă și rapidă a site-ului.
  2. Când un vizitator ajunge pe site-ul SunFish.ro, colectăm date despre dispozitiv( ID-ul dispozitivului, tipul de dispozitiv, sistemul de operare al acestuia) și date de conexiune(data și ora de conectare, durata utilizării site-ului, paginile vizualizate, sursa prin care ați ajuns pe site, adresa IP  și alte date de acest tip). Colectăm aceste date pentru a dezvolta și optimiza site-ul nostru pentru a asigura o experiență mai prietenoasă pe site.
  3. Atunci când un client realizează o rezervare pe site-ul nostru, colectăm date ca nume, prenume, adresa, număr de telefon, email și alte informații necesare. Aceste informații sunt furnizate în mod voluntar pe site-ul nostru, în lipsa acestora rezervarea nu se poate realiza. Toate aceste date ne sunt neapărat necesare pentru a asigura serviciile prestate, inclusiv a obligațiilor în materie fiscală precum și de arhivare.
  4. Când clientul se prezintă la  recepția SunFish.ro pentru a ridica comanda, este necesara prezentarea unui act de identitate pentru ca acesta să poată fi legitimat, și să primească produsul final. Actul de identitate prezentat și nici o copie a acestuia nu va fi păstrată de către noi.
  5. În situația în care doriți să achitați comanda online,veți completa informațiile financiare pe pagina furnizorului nostru de plăți MobilPay, într-un mediu securizat. Pentru mai multe informații despre colectarea datelor cu caracter personal pentru plăți, puteți să consultați cu încredere pagina de Politici a furnizorului la adresa: https://www.mobilpay.ro/public/politica-de-confidientialitate/.
  6. În urma plății, informațiile comunicate de către furnizorul de plăți este Id-ul tranzacției, numele utilizatorului, ip-ul acestuia, și dacă plata a fost efectuată sau nu.
  7. Atunci când vizitatorul se înscrie la newsletter-ul nostru, colectăm date ca adresa de email pentru a putea trimite informări cu privire la noutățile, ofertele și competițiile organizate de SunFish.ro. De la aceste newslettere, utilizatorul se poate dezabona oricând folosind butonul Dezabonare din email, sau solicitând printr-un email către [email protected] .
  8. Atunci când utilizați formularul de contact pentru a lua legătura cu noi, colectăm date ca:  nume, prenume, adresa de email și telefon. Aceste informații ne sunt absolut necesare pentru a soluționa cererile dumneavoastră.
  9. Pe site-ul nostru, cât și pe pagina noastră de Facebook: facebook.com/SunFishMartinesti apar poze cu persoane care și-au dat acordul verbal pentru utilizarea acestora pentru promovarea serviciilor noastre online. În cazul în care vă regăsiți într-una din aceste imagini, și nu mai sunteți de acord cu publicarea imaginii dumneavoastră pe site, vă rugăm să ne contactați în cel mai scurt timp pe email [email protected], pentru a șterge/modifica conținutul.
  10. Putem să primim informații despre utilizatori și atunci când aceștia ajung pe site-ul nostru de pe alte site-uri sau de pe rețelele sociale.
  11. Pentru a prevenii frauda și alte activități ilegale sau neautorizate, monitorizăm comportamentele neadecvate ale utilizatorilor noștri atunci când acestea devin suspecte.

Prelucrarea datelor în alte scopuri decât cele pentru care au fost solicitate, o vom putea realiza doar după ce vom avea acordul explicit din partea utilizatorului strict pentru acea prelucrare.

Motivele prelucrării și temeiul juridic

Vom utiliza datele cu caracter personal pentru a putea presta serviciile noastre conform contractului dintre cumpărător și vânzător descris în Termenii și Condițiile de Utilizare.

Vom utiliza date cu caracter personal pentru a îndeplinii obligațiile legale în materie de fiscalitate și arhivare, operațiuni financiar-contabile , confirmarea rezervărilor,soluționarea reclamațiilor, rezolvarea altor problemelor de orice natură întâmpinate și pentru apărarea intereselor noastre legitime.

În scopuri de marketing vom utiliza datele cu caracter personal doar dacă utilizatorul își oferă consimțământul asupra acestei prelucrări, prin trimiterea de newslettere cu noutăți și oferte promoționale. Utilizatorul își poate retrage oricând consimțământul pentru prelucrarea acestor date.

Prelucrarea datelor cu caracter personal au la bază: obligațiile legale de pe urma operațiunilor efectuate pe site și respectarea contractului descris în Termeni și Condiții.

În interes legitim utilizăm datele cu caracter personal ale utilizatorilor noștri, pentru a studia tipul de comportament și cum comunica aceștia cu serviciile noastre, pentru a le putea dezvolta permanent în beneficiul acestora, și pentru a înlătura orice tentativă de fraudă sau în scopuri legale.

Vom solicita consimțământul de fiecare dată cand vom transmite mai departe informațiile utilizatorilor către o terță parte.  Aceștia își pot retrage oricând consimțământul, contactându-ne la adresa [email protected] . Vă vom soluționa cererea în maxim 30 de zile de la transmiterea acesteia.

Durata prelucrării

Datele cu caracter personal vor fi prelucrate atâta timp cât sunt necesare pentru realizarea scopurilor de prelucrare mai sus menționate. Odată cu restrâgerea consimțământului, datele dumneavoastră vor înceta a mai fi prelucrate.

Datele necesare îndeplinirii obligațiilor legale de fiscalitate și arhivare vor fi stocate pe o perioadă de 5 sau 10 ani, în funcție de documentele rezultate și prevederile legale care se aplică acestora.

Datele completate prin formularele de contact de pe site vor fi păstrate atâta timp cât este necesar pentru a rezolva solicitarea, dar nu mai mult de 3 ani.

Anumite date cu caracter personal sunt necesare să fie stocate un timp mai îndelungat în scopul protejării intereselor legitime de afaceri, cum ar fi prevenirea fraudei și sporirea siguranței și securității utilizatorilor.  Este posibil ca informațiile să fie păstrate pentru a împiedica realizare de rezervări din partea unor utilizatori care au fost interziși pentru comportamente ilegale sau incidente de securitate.

După expirarea acestor perioade, datele cu caracter personal pot fi distruse prin ștergerea automată dacă legea nu prevede un termen de stocare mai mare decât cel prezentat în Politica noastră de confidențialitate. Datele cu caracter personal vor fi stocate într-un spațiu securizat prin metode de criptare și anonimizare.

Datele statistice generate prin utilizarea informațiilor de pe site pot fi păstrate pentru o perioadă îndelungată, deoarece prin acestea utilizatorul nu este identificabil, și nici nu vor fi utilizate pentru alte scopuri.

Perioada de reținere pentru datele confirmate de utilizator nu expiră automat, datele fiind șterse automat la solicitarea utilizatorului prin dezabonare, prin lipsa confirmării acceptului de prelucrare la 30 zile de la înscriere sau se șterg manual după solicitare utilizatorului.

Retragerea consimțământului

Consimțământul se poate retrage printr-un email la [email protected] , unde puteți să solicitați acest lucru. Vom răspunde solicitării dumneavoastră în maxim 30 de zile de la data la care a fost trimisă solicitarea.

Dezvăluirea datelor cu caracter personal

  • Pentru ca utilizatorii să poată beneficia de serviciile și produsele noastre, informațiile utilizatorilor sunt împărțite și cu alți furnizori de servicii care asigură o bună funcționare a site-ului și a serviciilor oferite. Acestea sunt acele părți terțe care asigură serviciile web, servicii de găzduire/hosting și întreținere a datelor, analiza datelor, procesarea plăților și servicii de email marketing. Avem grijă ca acești parteneri să asigure un mediu securizat pentru toți utilizatorii. Pentru noi este important ca toți acești furnizori și parteneri cu care colaborăm,  să accepte prezentele Politicile de Confidențialitate și să fie conformi cu Regulamentul General de Protecție a Datelor(UE) 2016/679.
  • Împărțim informațiile utilizatorilor și cu autoritățile legale atunci când acest lucru este absolut necesar.
  • În cazul în care compania noastră trece printr-o schimbare corporativă, cum ar fi dizolvarea, falimentul, schimbarea de proprietar sau de management intern;  datele clienților vor fi preluate, șterse sau vor fi supuse oricărei acțiuni justificabile în funcție de cum prevede situație.
  • Dacă sunt necesare pentru punerea în aplicare a legilor, oferim informațiile pe care noi le deținem pentru rezolvarea proceselor, care ne privesc atât pe noi sau pe utilizatorii noștri.
  • În cazul în care va fi necesară distribuirea informațiilor și către alte părți terțe, vom solicita în timp util consimțământul explicit  utilizatorilor,cu privire la această modificare și vom transmite motivul transmiterii acestor date.

Transferul datelor cu caracter personal

Datele cu caracter personal ale utilizatorilor pot fi transferate pe teritoriul României, către societăți afiliate SunFish.ro, drepturile utilizatorilor nefiind afectate de acest transfer.

Transferăm date cu caracter personal în afara UE, prin intermediul furnizorului nostru de servicii de email marketing: MailChimp. Ne-am asigurat că acest partener acceptă obligativitățile de confidențialitate prevăzute în Regulamentul  European de Protecție a datelor.

Securitatea informațiilor dumneavoastră este importantă pentru noi, de aceea atunci când ne alegem partenerii avem grijă ca aceștia să ofere servicii în conformitate cu politicile de confidențialitate și protecție a datelor cu caracter personal.

Drepturile utilizatorilor

Utilizatorul beneficiază de drepturi în conformitate cu Regulamentului  General de Protecție a Datelor(UE) 2016/679. Acesta îi oferă fiecărui utilizator dreptul de a-și administra propriile informații.

Dreptul la accesare – Utilizatorul are dreptul la accesarea datelor personale stocate. El poate cere detalii cu privire la modul în care sunt gestionate și protejate datele sale.

Dreptul de a fi uitat, numit și dreptul de a fi șters  – Utilizatorul are posibilitatea de a cere ca informațiile personale să fie șterse din baza de date fără întârzieri nejustificate, însă acest lucru atrage și pierderea avantajelor de client al site-ului. În situația în care legea impune stocarea datelor pentru mai mult timp, datele sale nu vor fi șterse.

Dreptul de portabilitate al datelor – Utilizatorul care a furnizat datele personale într-un format structurat, utilizat în mod curent poate solicita o copie a datelor personale în scopul transferării lor către un alt furnizor și are dreptul de a transmite aceste date altui operator, fără a întâmpina obstacole din partea operatorului căruia i-au fost furnizate datele cu caracter personal. Utilizatorul are dreptul ca datele cu caracter personal să fie transmise direct de la un operator la altul, acolo unde acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic.  

Dreptul de a fi informat – Utilizatorul este informat despre datele care urmează să fie colectate. El își oferă consimțământul în mod expres pentru colectarea lor prin plasarea comenzilor pe Site.

Dreptul de rectificare – Utilizatorul are posibilitatea de a obține de la operator, fără întârzieri nejustificate, modificarea sau/și completarea datelor personale în cazul în care acestea sunt incorecte sau incomplete.

Dreptul de a alege ce se va întâmpla cu datele sale – Utilizatorul poate alege dacă datele personale pot fi folosite ulterior colectării și/sau prelucrării în alte scopuri decât în cele pentru care au fost colectate inițial.

Dreptul la opoziție – Utilizatorul site-ului are dreptul la intimitate și securitate. Poate oricând să solicite să nu mai primească mesaje/emailuri  de marketing, solicitate în trecut sau nesolicitate, sau să se dezaboneze doar de la o parte din comunicatele primite.

Dreptul de a fi anunțat – În cazul unei breșe de securitate care a compromis datele personale ale utilizatorului, acesta trebuie să fie informat în termen de 72 de ore de la momentul în care incidentul a fost constatat. În momentul în care securitatea datelor a fost compromisă, indiferent de cauză, dacă sursa a fost un atac cibernetic sau o scurgere de informații internă, operatorul anunță atât  Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, cât și Utilizatorii afectați.

Dreptul de a se adresa justiției- Utilizatorul are dreptul de a se adresa justiției pentru apărarea oricăror drepturi garantate de lege, care au fost încălcate de către noi. Utilizatorii au dreptul de a se adresa și autorităților de protecție  a datelor dacă aceștia au îndoieli cu privire la modul în care au fost prelucrate datele. Utilizatorii care au suferit un prejudiciu în urma unei prelucrări de date cu caracter personal, efectuată ilegal, se pot adresa instantei competente pentru repararea acestuia.

Orice utilizator își poate exercita aceste drepturi printr-un email la adresa [email protected], sesizare ce va fi rezolvată în maxim 30 de zile de la primirea acesteia.

Putem să respingem cererile nejustificate ale utilizatorilor, dacă acestea încalcă secrete comerciale sau proprietatea intelectuală, ori alte prevederi legislative.

Anumite informații pe care utilizatorii le furnizează nu se pot supune acestor drepturi deoarece fără aceste informații noi nu le vom mai putea furniza produsele și serviciile noastre.

Protecția și securitatea datelor

Transmiterea datelor. SunFish.ro adoptă toate măsurile de securitate pentru a proteja informațiile utilizatorilor. În cazul transmiterii oricărei informații pe site( adresa de email, nume, adresa etc) acest tip de informație va fi criptat datorită sistemul de criptare SSL cu care este securizat site-ul.

Vă rugăm să fiți atenți în legătură cu ce informații distribuiți/completați atunci când site-ul apare ca fiind nesecurizat. Nu ne asumăm răspunderea pentru problemele ce pot apărea într-o situație de acest tip.

Stocarea datelor utilizatorilor noștri se face în medii de operare sigure, care sunt accesate numai de către persoanele autorizate.

Modalități de contact

SunFish.ro

Email: [email protected]

Tel: +40 0730091782

Aveți dreptul de a depune plângeri la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal sau la instanțele de judecată în cazul în care considerați că v-au fost încălcate drepturile, în baza prevederilor legale.

Termeni și condiții de utilizare

Acceptare termeni și condiții

Vă mulțumim pentru timpul pe care îl acordați înainte de a utiliza site-ul nostru, pentru a citi Termenii și Condițiile de utilizare a acestuia.

Prin accesarea acestui site sunteți de acord cu acceptarea tuturor Termenilor și Condițiilor de Utilizare detaliate după cum urmează.

Dacă nu sunteți de acord cu acești termeni, vă rugăm să nu mai folosiți site-ul.

Modificări Termeni și Condiții de Utilizare

Ne rezervăm dreptul de a modifica aceste prevederi fără o notificare prealabilă. Putem, de asemenea, șterge sau adăuga orice informație pe site sau întrerupe orice activitate pe site.

Definiții

Cumpărător/Client: orice persoană fizică sau juridică care realizează o rezervare online prin intermediul site-ului nostru;

Vânzător: SC SUNFISH SRL, proprietară a SUNFISH, cu sediul în Cluj, Cluj-Napoca, înregistrată la Registrul Comerțului sub J12/821/2009, CUI 25402968, prin SunFish.ro;

Utilizator: orice persoană care acceseaza site-ul;

Bunuri și servicii: orice produs sau serviciu listat pe site care poate reprezenta o comandă;

Comanda: actiunea prin care cumpărătorul își achiziționează bunuri și servicii de pe site;

Contractul: orice comandă realizată de către cumpărător pe site-ul vânzătorului;

Utilizare abuzivă: utilizarea site-ului într-un mod care încalcă practicile din domeniu, reglementările și legislația în vigoare.

Rezervarea, modificarea și anularea

Rezervările se fac în funcție de disponibilitate.

Rezervările realizate pe site nu sunt considerate complete  doar în momentul confirmării de către un reprezentant Sunfish. În caz de neclarități, ambiguități etc, pentru rezervările achitate banii se vor returna fără nici o penalizare.

Reprezentanții Sunfish pot comunica cu clienții pentru a reconfirma rezervările, pentru a prevenii astfel apariția unor rezervări eronate.

Rezervările pot fi anulate din momentul înregistrării lor, până la 24 de ore înaintea datei calendaristice în care s-a reținut pontonul. În acest caz returnarea banilor se face în maxim 14 zile lucrătoare de la momentul anulării.

SC SUNFISH SRL nu garantează recunoașterea rezervărilor sau tranzacțiilor efectuate de pe acest site, care sunt rezultate din orice circumstanțe neprevăzute, omisiuni sau erori care pot apărea pe parcurs.

Drepturi de autor/Copyright

Conţinutul acestui site este protejat de către Legea drepturilor de autor din România, precum şi de dispoziţiile privitoare la copyright (Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare – privind dreptul de autor şi drepturile conexe).

Conţinutul SunFish.ro poate fi folosit numai în scopuri personale, prin respectarea

termenilor impuşi de operatorul site-ului. Este interzisă modificarea, publicarea, transmiterea,

participarea la transferul sau vânzarea, reproducerea, crearea de elemente derivate, distribuirea, afişajul public sau utilizarea în scop comercial a materialelor şi a conţinutului site-ului, fără acordul proprietarului de drept, adică SunFish.ro sau fără menţionarea sursei.

SunFish.ro nu se face răspunzătoare de eventualele prejudicii, litigii ce pot apărea în urmă copierii, stocării, modificării ori transferului întregului ori a unei părţi din conţinut în orice mediu.

Efectuarea de operațiuni neautorizate pe acest site, și tentativa acestora vor fi pedepsite conform legii.

Conţinutul site-ului

Informaţiile şi materialele folosite în acest site sunt proprietatea SC SUNFISH SRL.

Datele şi informaţiile sunt prezentate în site-ul  SunFish.ro numai în scopuri informative.

SC SUNFISH SRL îşi rezervă dreptul de a modifica sau schimba atât conţinutul, cât şi structura website-ului în orice moment şi fără o notificare prealabilă.

Datele referitoare la alte companii sunt folosite cu acordul expres al tuturor părţilor implicate şi pot fi schimbate sau modificate oricând la cererea acestora.

SC SUNFISH SRL nu garantează că, uneori, pot apărea erori sau omisiuni.

SC SUNFISH SRL nu garantează că acest site este liber de infecţia cu viruşi şi nu va fi responsabil pentru orice daune sau pierderi.

Legături

Acest site poate conține legături către alte site-uri sau alte resurse. deoarece comerciantul nu are control asupra acestor site-uri sau resurse, cumpărătorul prin acceptarea acestor Termeni și condiții ia la cunoștință și este de acord că acest site nu este responsabil de disponibilitatea acestora, și pentru nici un conținut, publicitate, produse sau alte materiale disponibile pe aceste site-uri.

Prelucrarea datelor cu caracter personal și cookie

Prelucrarea datelor cu caracter personal și cookie se va face în conformitate cu legislația în vigoare, și anume cu  Regulamentul European de Protecția a datelor cu caracter personal (Regulament (UE) 2016/679 aplicabil din 25 mai 2018), după cum este prezentat în cadrul Politicii de Confidențialitate și a Politicii de Cookie de pe site-ul SunFish.ro.

Litigii

Drepturile şi obligaţiile Utilizatorilor Site-ului prevăzute de Termeni şi Condiţii, precum şi toate efectele juridice pe care le produc Termenii şi Condiţiile vor fi interpretate şi guvernate în conformitate cu legea română în vigoare.

Orice litigiu născut din sau în legătură cu Termenii şi Condiţiile acestui site va fi soluţionat mai întâi pe cale amiabilă. În caz de imposibilitate de a ajunge la un acord, litigiul va fi soluţionat de către instanţa judecătorească română competentă.

Dispoziții finale

Acest site funcționează conform tuturor prevederilor legale ale Statului Român. Dacă una sau mai multe prevederi ale Termenilor și Condițiilor  de Utilizare existente sunt în conflict cu oricare cerință legal aplicabilă, acestea nu vor fi aplicate. Părțile se vor strădui împreună să adopte noi prevederi care să respecte trăsăturile prevederilor inițiale.

Prevederile Termenilor și Condițiilor de Utilizare se completează cu dispozițiile Codului civil, precum și cu dispozițiile legislației în vigoare aplicabile raporturilor juridice dintre SunFish.ro și client.

Termenii și Condițiile de utilizare pot fi modificați ori de câte ori este necesar, de către S.C. SC SUNFISH SRL fără a fi necesară o notificare prealabilă. Atunci când se operează aceste modificări, SC SUNFISH SRL va pune la dispoziţie o nouă versiune a Termenilor şi Condiţiilor de Utilizare pe Site.

Termeni si Conditii Generale

Rezervarea unui ponton

Rezervarea unui ponton este considerata completa doar in momentul confirmarii de catre un reprezentant Sunfish. In caz de neclaritati, ambiguitati etc, banii se vor returna fara nici o penalizare.

Anularea unei rezervari

Rezervarile pot fi anulate din momentul inregistrarii lor pana cu 24 de ore inaintea datei calendaristice in care s-a retinut ponotnul. In acest caz returnarea banilor se face in maxim 14 zile lucratoare de la momentul anularii.